Analýza dopadů politiky kvantitativního uvolňování amerického FED - Pavlasová, Kristina (2013)
Práce se zabývá aplikací nových nástrojů Fedu se zaměřením na politiku kvantitativního uvolňování, kdy Fed usiluje o snížení dlouhodobé reálné úrokové sazby nákupem určitého druhu aktiv. Ve větším detailu se práce orientuje na portfolio balance channel, tj. změnu výnosnosti firemních dluhopisů a cen akcií v důsledku zavedení politiky kvantitativního uvolňování. V rámci změny cen akcií se dále soustředí na fungování efektu bohatství během této nekonvenční politiky. V neposlední řadě se práce zabývá vývojem inflace, která je širokou veřejností považována za doprovodný efekt kvantitativního uvolňování.