Analýza dopadů politiky kvantitativního uvolňování amerického FED - Pavlasová, Kristina; Dobrovolný, Marek; Havlíček, David, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá aplikací nových nástrojů Fedu se zaměřením na politiku kvantitativního uvolňování, kdy Fed usiluje o snížení dlouhodobé reálné úrokové sazby nákupem určitého druhu aktiv. Ve větším detailu se práce orientuje na portfolio balance channel, tj. změnu výnosnosti firemních dluhopisů a cen akcií v důsledku zavedení politiky kvantitativního uvolňování. V rámci změny cen akcií se dále soustředí na fungování efektu bohatství během této nekonvenční politiky. V neposlední řadě se práce zabývá vývojem inflace, která je širokou veřejností považována za doprovodný efekt kvantitativního uvolňování.
Vedoucí práce: Marek Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses