Problémy řízení velkých mezinárodních IT projektů ve státní správě na příkladu dvou informačních systémů EU - Draganov, Vojtěch; Doucek, Petr, 1960-; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem práce je analyzovat problematický, technicky, organizačně i politicky komplikovaný vývoj dvou rozsáhlých informačních systémů EU a na jejich příkladu poukázat na specifické problémy vyskytující se při vývoji obdobných systémů v rámci struktur EU. Práce je rozdělena na dvě části. První část obsahuje informační základ seznamující čtenáře s prostředím, ve kterém se analyzované projekty nacházely a také se základními informacemi o vyvíjených systémech. Druhá část práce je věnována samotné analýze, přičemž je kladen důraz na vývoj Schengenského informačního systému druhé generace (SIS II) a zejména na řešení jeho krize. Druhá část dále obsahuje stručnou analýzu problémů Vízového informačního systému (VIS) a shrnutí zjištěných problémů projektů SIS II a VIS.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses