Optimalizace tvorby jídelních lístků pro školní stravování - Vlačihová, Martina; Princ, Peter; Chrobok, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací matematického programování v praxi. Předmětem této bakalářské práce je aplikace úlohy lineárního programování, nutričního problému, do prostředí školního stravování. Hlavním tématem je optimalizace sestavování jídelních lístků na základě zadaných omezení. Jedná se o sestavení čtyř jídelních lístků. Každý se skládá z dvaceti pokrmů, které jsou vybírány z definovaných množin. Omezení, která jsou v práci definována, primárně vycházejí z vyhlášek Ministerstva zdravotnictví České republiky. Model je charakterizován dle principů lineárního programování a vyřešen v modelovacím systému LINGO. Závěry této práce je možné implementovat do reálného sytému.
Vedoucí práce: Peter Princ
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses