Zahraniční osoby vykonávající závislou činnost v České republice - Šustrová, Michaela; Müllerová, Libuše, 1945-; Janasová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou zaměstnávání zahraničních osob v České republice. Nejdříve je shrnuta česká i mezinárodní legislativa v oblasti pracovního práva, daní a sociálního zabezpečení. Dále jsou samostatně charakterizovány tři základní zaměstnanecké formy, kterými jsou lokální zaměstnávání zahraničních osob v České republice, vysílání a pronájem pracovníků na území České republiky. Jednotlivé formy jsou řešeny z pohledu pracovního práva, sociálního a zdravotního pojištění, daní, především z pohledu daně z příjmu fyzických osob, a nakonec z pohledu účetního řešení u české společnosti. Všechny tři zaměstnanecké formy jsou doplněny komplexními příklady, které jsou modelovány tak, aby co nejlépe odpovídaly situacím v praxi.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses