Analýza účetních a daňových dopadů pohledávek v podmínkách reálné ekonomiky na začátku 21. století - Fikarová, Pavlína; Trnka, Michal; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se věnuje problematice pohledávek v současné době. Vysvětluje definici, zabývá se členěním a oceňováním pohledávek. Vymezuje základní odlišnosti českých předpisů od Mezinárodních účetních standardů IFRS pro malé a střední podniky. Popisuje účetní a daňové aspekty pohledávek. Ukazuje řešení účetních a daňově účinných opravných položek a odpisů s důrazem na dodržení zásady opatrnosti a zásady věrného a poctivého obrazu účetnictví. Objasňuje účetní a daňový dopad při postoupení pohledávky. Popisuje postup řízení pohledávek v konkrétní společnosti. Analyzuje dopad ekonomické krize na pohledávky finančních, nebankovních společností na území ČR.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses