Šifrování bezdrátových sítí a způsoby jejich napadení - Koválik, Tomáš; Ivánek, Jiří, 1953-; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce se zabývá bezdrátovými sítěmi dle standardu IEEE 802.11. Hlavním tématem práce jsou způsoby ochrany dat pomocí protokolů pro šifrování a praktická ukázka prolomení takto chráněné sítě. V první části se věnuji historii standardizace bezdrátových sítí, způsobům jakými jsou tyto sítě šifrovány a jak probíhá autentizace v těchto sítích. Další část je zaměřena na historii prolomení těchto ochranných prostředků včetně popisu nejznámějších útoků. V poslední čtvrté části je popsán nástroj pro útočení na bezdrátové sítě a ukázka, jak takovýto úspěšný útok probíhá. Cílem práce je ukázat způsoby, jak jsou chráněna data při přenosu na bezdrátových sítích, a metody, jak lze tuto ochranu překonat.
Vedoucí práce: Jiří Ivánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses