Outsourcing účetnictví - Smejkalová, Eva (2013)
Práce je zaměřena na outsourcing účetnictví a nabízí ucelený pohled na tématiku. Začátek je věnován vymezení základních pojmů (outsourcing, insourcing, offshoring a outplacement) a odlišení outsourcingu účetnictví od outsourcingu jiných podnikových aktivit. Velký důraz je dále kladen na rozhodování, zda outsourcing účetnictví v podniku zavést či nikoli. Práce tedy obsahuje podrobný popis důvodů k zavedení outsourcingu účetnictví a také popis rizik, která jsou s tím aktuálně spojená. Celý text práce je navíc zasazen do historického kontextu. Zahrnuje tedy i pohled do minulosti outsourcingu účetnictví na území České republiky, některé statistické údaje z minulých let, popis investičních pobídek, které je možno v tomto odvětví aktuálně získat, a prognózu možného budoucího vývoje.