Outsourcing účetnictví - Smejkalová, Eva; Skálová, Jana, 1967-; Singerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce je zaměřena na outsourcing účetnictví a nabízí ucelený pohled na tématiku. Začátek je věnován vymezení základních pojmů (outsourcing, insourcing, offshoring a outplacement) a odlišení outsourcingu účetnictví od outsourcingu jiných podnikových aktivit. Velký důraz je dále kladen na rozhodování, zda outsourcing účetnictví v podniku zavést či nikoli. Práce tedy obsahuje podrobný popis důvodů k zavedení outsourcingu účetnictví a také popis rizik, která jsou s tím aktuálně spojená. Celý text práce je navíc zasazen do historického kontextu. Zahrnuje tedy i pohled do minulosti outsourcingu účetnictví na území České republiky, některé statistické údaje z minulých let, popis investičních pobídek, které je možno v tomto odvětví aktuálně získat, a prognózu možného budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses