Finanční analýza a finanční plán CENTROPEN, a. s. - Hanzal, Martin (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu společnosti Centropen a.s., zhodnocuje její finanční zdraví v letech 2007 až 2012 a nastiňuje předpokládaný budoucí vývoj podniku v roce 2013. Využité metody a postupy finanční analýzy a finančního plánu jsou shrnuty v metodické části. Na ni navazuje praktická část obsahující vypočítané a okomentované poměrové ukazatele, srovnání jednotlivých ukazatelů s konkurenčními podniky a posouzení finančního zdraví podniku pomocí bonitního a bankrotního modelu. Na závěr je nastíněn krátkodobý finanční plán podniku na rok 2013 tvořený plánovaným výkazem zisku a ztráty, plánovanou rozvahou a komentáři k jednotlivým výpočtům.