Zdanění mezinárodních sportovních akcí - Hollmann, Tomáš (2013)
V diplomové práci se budu věnovat zdanění mezinárodních sportovních akcí z pohledu české a mezinárodní legislativy. První sportovní akcí je Liga mistrů a Evropský pohár UEFA, v němž je nastíněno zdanění odměn českých fotbalových klubů, jakožto právnických osob. Na tento potencionální příjem bude nahlíženo z různých úhlů pohledu národní legislativy. Druhou sportovní událostí je Zlatá tretra v Ostravě. Zdanění zde budou podléhat především atleti neboli fyzické osoby z celého světa. V této části využiji mezinárodní smlouvy, které Česká republika uzavřela, případně neuzavřela s příslušnými státy. Mým cílem je analyzovat systém tohoto zdanění a zhodnotit legislativní stránku věci.