Pronájem nemovitostí - daňové a účetní aspekty - Smýkal, Martin (2013)
Bakalářská práce se zabývá hlavně daňovými, ale i účetními problematikami, které souvisejí s pronájmem nemovitostí na straně pronajímatele. Cílem bakalářské práce je analyzování a porovnání vybraných problémů u pronajímatele, kterým může být jak osoba fyzická, tak i právnická. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a souvislosti, které se týkají pronájmu nemovitostí. V dalších částech teoretické pasáže jsou postupně objasněny daňové a účetní dopady u třech základních typů pronajímatelů - fyzické osoby nepodnikající, individuálního podnikatele a osoby právnické. Zmíněné skutečnosti jsou pak rozebrány na dvou souvislých příkladech, které tvoří praktickou část této bakalářské práce.