Ekonomická analýza podniku - Labonek, Matěj (2013)
Cílem diplomové práce je provést ekonomickou analýzu společnosti Pražská energetika, a.s. pro období 2007 - 2011. Podstatou provedení ekonomické analýzy bude zhodnocení ekonomické a finanční situace podniku, měření jeho výkonnosti a porovnání s konkurencí na českém trhu. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude vymezen metodický aparát metod, které budou následně aplikovány v části praktické. Hodnocení výkonosti zajistí vybrané metody finanční analýzy a pozici na trhu zhodnotí analýza srovnání s odvětvím. Aplikace bonitních a bankrotních modelů umožní posoudit finanční zdraví podniku. Provedena bude i analýza relevantního trhu, z pohledu jeho vymezení a vývoje. Závěrem práce bude zhodnocení výsledků všech provedených analýz a na základě nich bude navrženo doporučení pro možné změny v řízení a obecné strategii podniku. To vše s přihlédnutím jak k finanční situaci podniku tak k dispozici na trh.