Sporenie a investovanie v SR - Waldeckerová, Naďa (2013)
Bakalárska práca je zameraná na analýzu sporiacich a investičných bankových produktov, ktoré sa v posledných rokoch dostávajú do povedomia širokej verejnosti v Slovenskej republike. Keďže nízke úrokové sadzby na bežných účtoch nepredstavujú vhodný spôsob uloženia voľných peňažných prostriedkov, do obľuby sa dostávajú iné druhy bankových produktov ako sú vkladné knižky, termínované vklady a v poslednom roku pri klesaní úrokových sadzieb aj rizikovejšie alternatívy v podobe investovania do podielových fondov. Ich detailnejšou analýzou na slovenskom trhu bolo zistené, že za najvýhodnejšie sa v súčasnosti javí investovanie do podielových fondov, ak však človek uprednostňuje bezrizikové produkty, najlepšie zhodnotenie ponúkajú malé banky, ako napríklad OTP banka a Sberbank.