CHARTER CITIES OSTRŮVKY PROSPERITY S IMPORTOVANÝM PRÁVNÍM SYSTÉMEM? - Konečný, Ondřej; Šíma, Josef, 1972-; Zajíček, Miroslav, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Koncept charter cities ekonoma P. Romera slibuje transformovat pohled na rozvojové projekty v zemích třetího světa. Za největší úskalí při jeho realizaci lze označit politické překážky související se zdánlivou radikálností celé myšlenky. Skutečnosti však je, že podobná uspořádání nalézáme jak v historii, tak v současnosti a při dodržení základních podmínek, které P. Romer vymezuje pro vznik charter city, by mohl projekt v případě svého uskutečnění přinést blahobyt milionům lidí ve stávajících chudých oblastech světa.
Vedoucí práce: Josef Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses