Analýza potenciálu cestovního ruchu v „Mikroregionu Olomoucko“ - Novosádová, Miroslava (2013)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení potenciálu cestovního ruchu v mikroregionu Olomoucko. Teoretická část se zaměřuje na vývoj cestovního ruchu, jeho korelaci s regionálním rozvojem a současné postavení cestovního ruchu v České republice. Praktická část je zaměřena na mikroregion Olomoucko, kdy byla na základě dat dostupných z ČSÚ, MMR, centrály CzechTourism, Veřejné databáze a dalších dat mikroregionu Olomoucko analyzována nabídka a poptávka cestovního ruchu na území. Potenciál cestovního ruchu je hodnocený i z hlediska strategických rozvojových dokumentů města Olomouce, mikroregionu Olomoucko a Olomouckého kraje. Práce vychází z analýzy, syntézy a zkoumání statistických dat.