Násilí na fotbalových stadionech a jeho nápravná opatření. - Jemelík, Zdeněk; Kotáb, Jiří; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce popisuje problematiku násilí na fotbalových stadionech a jeho nápravná opatření. Hlavním cílem je zjistit, zda odstranění fotbalového chuligánství ze stadionů povede k větší návštěvnosti. Dalším úkolem je analyzovat rozdíly mezi nápravnými opatřeními proti násilí na fotbalových stadionech v zemích západní Evropy a ČR. Teoretická část obsahuje základní charakteristiku fotbalového chuligánství, jeho historii, vznik a rozdělení fanouškovských skupin. Dále prostředky, které zajišťují bezpečnost při fotbalových zápasech v Anglii, Německu, Itálii, Polsku a České republice. Praktická část obsahuje výsledky dotazníkového šetření, komparativní analýzu a návrh opatření, která by mohla být použita v českém fotbale.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses