Motivy dobrovolníků v neziskové organizaci - Vančatová, Veronika (2013)
Bakalářská práce na téma "Motivy dobrovolníků v neziskové organizaci" pojednává o motivech vedoucí dobrovolníky k dobrovolnictví. V teoretické části jsou zpracovány základní psychologické poznatky o hodnotách, postojích, chování a motivaci k jednání. Dále je zpracována teorie týkající se prosociálního chování a motivů dobrovolníků. V praktické části jsou poté zjišťovány konkrétní motivy dobrovolníků k dobrovolné činnosti v neziskové organizaci Diakonie Českobratrské církve evangelické -- Středisko Rolnička