Porovnanie vývoja teplotných a tlakových časových radov vo vybraných dvojiciach a trojiciach miest na základe úrovne hodnôt prachových častíc PM10 v období 1983–2012 - Bušaničová, Eva; Helman, Karel; Vild, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou klimatologických časových radov získaných z dvanástich vybraných meteorologických staníc z celého sveta. Analýza je zameraná na výpočet základných charakteristík a dekompozíciu časových radov. Cieľom práce je skúmanie vývoja časových radov priemerných mesačných teplôt a priemerných mesačných tlakov vzduchu v období rokov 1983--2012. Analyzované údaje následne porovnať a zistiť vývoj teplôt a tlakov vzduchu z jednotlivých staníc. Prínosom práce je taktiež podať informácie o prachových časticiach PM10 a ich vplyve na zmenu podnebia a najmä ich vplyve na zdravie človeka. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvá časť je teoretická a sú v nej popísané použité štatistické metódy. Druhá časť sa venuje spracovaniu údajov a analýze časových radov.
Vedoucí práce: Karel Helman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses