Analýza rizik bezpečnosti informací společnosti zabývající se turismem - Novotný, Josef (2013)
Práce se zabývá tématikou analýzy rizik, která je součástí ISMS, řízení bezpečnosti informací. Teoretická část práce je zaměřena, na vysvětlení terminologie, správných teoretických postupů při analýze rizik a jejich návrhu řešení. Praktická část práce ukazuje příklad analýzy rizik v typologické společnosti, která se zabývá turistickým odvětvím a na informatiku se nezaměřuje. Výstupem práce je autorovo zhodnocení situace společnosti a vyvodit důsledky.