Vybrané generujúce procesy v časových radách - Trcka, Peter; Arltová, Markéta, 1970-; Marek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalárska práca je zameraná na vybrané generujúce procesy časových radov z pohľadu Boxovej a Jenkinsovej metodológie, na základné vymedzenie pojmov týkajúcich sa tejto tematiky a štatistických vlastností jednotlivých procesov. Ide primárne o lineárne procesy ARMA, sezónne procesy SARMA a ich nestacionárne náprotivky ARIMA a SARIMA. Jej súčasťou je program na generovanie časových radov podľa zadaných kritérií. Spolu s grafickým zobrazením každú časovú radu charakterizuje pomocou autokorelačnej, parciálnej autokorelačnej funkcie a periodogramu, ktorého uplatnenie je hlavne pri časových radách obsahujúcich sezónnosť.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses