Elektronizace zdravotnictví ve vybraných zemích EU - Kosák, David (2013)
Trendem posledních let je přechod od papírové formy záznamů k elektronické a celková elektronizace procesů. Není tomu jinak ani v oblasti zdravotnictví. Tato práce analyzuje možné výhody a nevýhody implementace elektronického zdravotnictví. Dále vymezuje současný stav elektronizace zdravotnictví v Evropské unii a problematiku financování tohoto segmentu. Součástí této práce je také porovnání elektronizace zdravotnictví dvou zemí Evropské unie, konkrétně Dánska a České republiky.