Analýza dopadu bezpečnostních incidentů na tržní hodnotu postižených firem - Krbušek, Adam (2013)
Tématem této práce je analýza dopadu bezpečnostních incidentů na tržní hodnotu postižených firem. První část práce je spíše teoretická a jejím účelem je přiblížit problematiku bezpečnostních incidentů a položit teoretický základ pro vlastní analýzu. Druhá část práce je věnována analýze dopadu bezpečnostních incidentů na tržní hodnotu postižených firem. Analýza byla provedená pomocí metody CAR na vzorku 27 firem, které zaznamenaly mezi lety 2008-2012 únik dat. Výsledky analýzy byly interpretovány a následně porovnány s výsledky jiných studií zabývajícími se danou problematikou. V závěru práce jsou shrnuty všechny poznatky, na základě kterých jsou zde vyvozeny závěry a doporučení.