Využití geolokace v mobilních zařízeních - Soukup, Tomáš; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá charakteristikou geolokačních aplikací a jejich využitím. Hlavními cíli je zmapovat povědomí o této oblasti a zjistit podíl smartphonů mezi dvěma zvolenými kategoriemi uživatelů v České republice ve srovnání s celosvětovým trendem, čehož bylo dosaženo prostřednictvím vlastního dotazníkového průzkumu. To je také největším přínosem této práce. V teoretické části jsou popsány základní principy funkcionality GPS systémů a metody lokalizace uživatele. Dále je nastíněna historie a vývoj zařízení umožňujících příjem GPS signálu, stejně jako evoluce smartphonů a tabletů, které jsou z pohledu zařízení pro účely této práce stěžejní.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses