Predikce výsledků sportovních utkání s použitím neuronových sítí - Sokol, Vojtěch; Berka, Petr, 1959-; Šimůnek, Milan, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Předkládaná diplomová práce se zabývá predikcí výsledků hokejových a fotbalových zápasů s použitím modelu, který je založen na umělých neuronových sítích. Cílem je zvolit vhodné metody přípravy dat a pomocí umělých neuronových sítí predikovat budoucí výsledky sportovních zápasů. Hypotézou práce je, že metody predikce pomocí umělých neuronových sítí lze aplikovat na problematiku sportovních zápasů a kurzových sázek, což může zvýšit pravděpodobnost dosažení finančního zisku. Na základě evaluace dosažených výsledků pomocí simulace sázek s použitím skutečných historických kurzů bylo zjištěno, že existují výnosové příležitosti v oblasti kurzových sázek, a že pomocí vhodně nastavené neuronové sítě s použitím upravených dat lze dosáhnout zisku a predikovat výsledky zápasů lépe, než popisují vypsané kurzy sázkových kanceláří.
Vedoucí práce: Petr Berka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses