Analýza akcie British Petroleum PLc. - Pospíšil, Jakub (2013)
Cílem práce je určit vnitřní hodnotu akcie společnosti British Petroleum Plc. na základě fundamentální akciové analýzy a prověřit zda je akcie podhodnocena. Jednotlivé kapitoly přináší globální, odvětvovou a firemní fundamentální analýzu a stanovení vnitřní hodnoty akcie pomocí dividendového diskontního modelu, bilančního modelu a modelu nadměrného výnosu. Srovnáním vnitřní hodnoty s tržní cenou akcie je dosaženo závěru, že akcie společnosti jsou v současnosti skutečně podhodnocené.