Due Diligence - Bártová, Lucie (2013)
Cílem práce je seznámit čtenáře s pojmem due diligence, definovat základní druhy prověrky a podrobněji popsat její proces. Především je práce zaměřena na prokázání smyslu provádění této prověrky při fúzích a akvizicích. Problematice due diligence jsou věnovány první dvě kapitoly a v poslední části jsou podrobněji definovány transakce s podnikem při kterých je právě tento typ prověrky prováděn, konkrétně se jedná o fúze a akvizice.