Segmentace zákazníků ve vybrané společnosti - Ripelová, Alena (2013)
Cílem práce je popsat stávající stav řízení vztahů se zákazníky v bance UniCredit Bank se zaměřením na segmentaci klientů, popsat různé přístupy k segmentaci klientely a principy využití segmentace v obchodních aktivitách banky. Dále také aplikovat teoretické poznatky do praxe a následně navrhnout případné změny ke zlepšení procesu CRM v této bance. Celá bakalářská práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a analytickou. První část práce podává teoretický základ k tématu řízení vztahů se zákazníky, definuje pojmy jako hodnota pro zákazníka, loajalita, věrnost, zákaznické segmenty, segmentace, segmentační kritéria apod. V analytické části práce je popsán proces segmentace v bance UCB a jejich používaná segmentační kritéria. Závěr práce shrnuje získané poznatky a vyvozuje patřičná doporučení a návrhy na další možná segmentační kritéria.