Náklady – princípy a metódy ich riadenia v podniku M – TECH partner s. r. o., implementácia metódy ABC - Pištejová, Jana (2013)
V každej organizácii prebiehajú každodenne jednotlivé procesy a činnosti. Súčasťou týchto procesov sú aj náklady, ktoré predstavujú významný syntetický ukazovateľ kvality činnosti podniku. Výška nákladov má zásadný vplyv na rozhodovanie manažmentu o zabezpečení a usmerňovaní riadenia podniku. V mojej diplomovej práci sa venujem teoretickému vymedzeniu pojmu nákladov, ako aj ich členeniu a metódam ich riadenia zo všeobecného hľadiska. Hlavným cieľom práce je predstaviť moderný spôsob riadenia nákladov, a to pomocou metódy ABC. Metóda riadenia nákladov ABC je implementovaná v spoločnosti M-TECH partner s. r. o.. Analytická časť poskytuje náhľad benefitov, ktorými táto metóda disponuje pri riadení nákladov v porovnaní s tradičnými metódami