Navrhněte nad JVM interpret jazyka Forth přizpůsobený pro definice nových DSL - Munzarová, Helena (2013)
Tato práce je zaměřena na návrh interpretu jazyka Forth, který bude sloužit jako nástroj pro návrh interních doménově specifických jazyků. Součástí práce je analýza vybraných interpretů jazyka Forth, seznámení s doménově specifickými jazyky, popis architektury interpretu a příručka pro programátory, kteří budou s interpretem pracovat.