Doporučení CASE nástroje pro podporu testování softwarových aplikací - Hyblbauer, Jan (2013)
Práce se zabývá výběrem, porovnáním a doporučením CASE nástroje, který může sloužit jako podpora pro testování softwarových aplikací, kde se ho využívá k porovnávání vyvíjené aplikace vůči jejím modelům a přihlíží se přitom ke vzájemné konzistenci jak mezi aplikací a modely, tak i mezi modely samotnými. Z na trhu dostupných CASE nástrojů se provede výběr třech těch nejvhodnějších pro nasazení ve vymezené oblasti testování vycházející z existujících analýz a šetření. Nástroje jsou poté mezi sebou porovnávány vzhledem k funkcionalitě, jakou musí splňovat a také k předem definovaným konzistenčním kritériím. V závěru je doporučen jeden nejvhodnější nástroj k využití jako podpora pro testování softwarových aplikací na základě konzistence mezi modely. Z práce je možno vycházet při rozhodování o výměně stávajících CASE nástrojů používaných v podniku k podpoře testování softwarových aplikací s cílem zefektivnit proces testování díky testování již na úrovni modelů. Také poskytuje přehled konzistenčních kritérií a navrhuje obecný přístup k testování s využitím CASE nástroje použitelný na libovolnou metodiku.