Aplikace Balanced Scorecard - Větrovec, Jakub (2013)
Diplomová práce na téma Aplikace Balanced Scorecard se zabývá vytvořením poslání, vize a strategického systému řízení BSC pro společnost Elitex Nepomuk, a.s. V teoretické části je popsána tvorba strategické analýzy skládající se z PEST analýzy, analýzy konkurenčních sil a hodnototvorného řetězce. Dále je zde definována metoda Balanced Scorecard a její perspektivy. V praktické části práce je představena společnost Elitex Nepomuk, a.s. Jako vyhodnocení strategické analýzy je vytvořena SWOT analýza. Nejdříve je ustanoveno poslání a vize společnosti Elitex Nepomuk, a.s. Na základě všech dosavadních poznatků je sestaven systém Balanced Scorecard včetně měřítek a strategických akcí jednotlivých strategických cílů.