Wellness jako možný substitut kulturních statků - Švarc, Michal; Kouba, Vojtěch, 1983-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá porovnáním wellness aktivit s kulturními statky. Představuje segment wellness, jeho vývoj a rozložení společností na trhu. Zobrazuje vývoj chápání volného času, rozdělení mezi pracovní, vázaný a volný čas, aktivity volného času a následnou typologii nových osobností. Stěžejní část praktické části poukazuje na srovnání návštěvnosti a tržeb jednotlivých kulturních statků a jejich ovlivnění segmentem wellness. Popisuje ekonomickou situaci posledních let jednotlivých zástupců sektoru wellness, vzájemné odlišnosti a jejich zaměření na cílovou klientelu. Cílem práce je důkladné zhodnocení tohoto aktuálního společenského fenoménu.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses