Řešení důsledků jaderných rizik prostřednictvím komerčního pojištění - Procházková, Dana; Ducháčková, Eva, 1958-; Hanzlík, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá řešením jaderných rizik pomocí komerčního pojištění. Nejdříve práce prezentuje možný dohled a kontrolu jaderných rizik ze strany Státního úřadu pro jadernou bezpečnost a druhy jaderných rizik z pohledu mezinárodní stupnice. Další část se věnuje nástrojům, které se dají použít při krytí jaderných rizik. Jako první se věnuje méně častým nástrojům jako je např. kaptivní pojištění, soupojištění, kapitálový trh atd. Dále se již zabývá vymezením hlavních pojišťovacích nástrojů pro jaderné elektrárny - pojišťovacími pooly, konkrétně jadernými pojišťovacími pooly. Je zde uveden přehled důležitých jaderných poolů v Evropě, ve světě a především v České republice, kde se nachází jeden a to Český jaderný pojišťovací pool. Poslední část práce rozpracovává konkrétní jadernou havárii v Černobylu a Fukušimě, zajímá se o jejich příčiny, následky a velikosti škod.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses