Analýza vývoje zdravotního pojištění v SR - Hrubý, Roman (2013)
V práci bola vykonaná analýza vývoja zdravotného poistenia v Slovenskej republike. Táto analýza bola zameraná na hodnotenie zámeru Vlády SR zaviesť unitárny systém zdravotného poistenia namiesto súčasného pluralitného systému. Na základe získaných informácií bolo navrhnuté ponechanie terajšieho systému a vykonanie určitých legislatívnych zmien k jeho zefektívneniu