Finanční gramotnost a její úroveň u studentů základních a středních škol - Petrák, Lukáš; Radová, Jarmila; Hradil, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se zabývá současnou problematikou finanční gramotnosti se zaměřením na studenty základních a středních škol. Jsou v ní detailně rozebírány dokumenty schválené vládou, které se finančním vzděláváním v České republice zabývají a finanční gramotnost zároveň definují. Vzhledem k zaměření práce na základní a středoškolské finanční vzdělávání jsou v práci popisovány a rozebírány Standardy finanční gramotnosti pro žáky 2. stupně základních škol a středních škol. Pro dokreslení úrovně finančních znalostí českých občanů jsou v práci komentovány nejdůležitější výsledky z nedávných průzkumů finanční gramotnosti v České republice a zároveň jsou výsledky porovnány s dalšími státy světa. V závěru práce je uveden vlastní výzkum finanční gramotnosti u studentů základních a středních škol z důvodu zjištění aktuální situace.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses