Analýza trhu práce v Ústeckém kraji - Smolík, Pavel; Krejčová, Nikola, 1974-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou trhu práce a vysoké míry nezaměstnanosti v Ústeckém kraji. Kladen je důraz na příčiny vysoké míry nezaměstnanosti a potřeby regionálních zaměstnavatelů. První část zahrnuje definice základních pojmů spojeným s trhem práce, teorií trhu práce, dopady nezaměstnanosti a způsoby jejího měření. V další části je věnován prostor pro charakteristiku Ústeckého kraje a jeho trhu práce. Charakteristika kraje je provedena na základě vyhodnocení dostupných statistických dat souvisejících s trhem práce. Je popsáno obyvatelstvo, hospodářství, infrastruktura a životní prostředí. Trh práce je hodnocen na základě lidských zdrojů, vývoje nezaměstnanosti, průměrné mzdy a ekonomických subjektů v kraji. Třetí část je věnována potřebám regionálních zaměstnavatelů. Ty byly zjišťovány pomocí vlastního empirického výzkumu. Při zhodnocení statistických dat a poznatků z empirické části se jeví vzdělanostní struktura jako hlavní důvod potíží Ústeckého kraje ve snaze překonat změny ve struktuře poptávky po roce 1989.
Vedoucí práce: Nikola Krejčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses