Zdanění nemovitostí ve vybraných zemích EU - Krylová, Kateřina (2013)
Práce se zaměřuje na popis a komparaci zdanění nemovitostí ve vybraných zemích EU a stanovení základu daně specifickým způsobem a způsobem "ad valorem". Pro porovnání jsem si zvolila zdanění nemovitostí v České Republice, Slovensku a Nizozemsku. Nejprve jsou popsána specifika konstrukčních prvků daně. Dále je zachyceno postavení daně z nemovitostí v rozpočtu obcí. S použitím grafů je tato část orientována na výnos této daně. V závěru je zachycen výnos daně z nemovitostí v jedné municipalitě v každé zemi s ohledem na výpočet daně.