Zdanění nemovitostí ve vybraných zemích EU - Krylová, Kateřina; Láchová, Lenka, 1959-; Matějka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zaměřuje na popis a komparaci zdanění nemovitostí ve vybraných zemích EU a stanovení základu daně specifickým způsobem a způsobem "ad valorem". Pro porovnání jsem si zvolila zdanění nemovitostí v České Republice, Slovensku a Nizozemsku. Nejprve jsou popsána specifika konstrukčních prvků daně. Dále je zachyceno postavení daně z nemovitostí v rozpočtu obcí. S použitím grafů je tato část orientována na výnos této daně. V závěru je zachycen výnos daně z nemovitostí v jedné municipalitě v každé zemi s ohledem na výpočet daně.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses