Vývoj úmrtnosti v České republice a v sousedních evropských zemích - Pánková, Barbara; Dotlačilová, Petra; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem bakalářské práce je popsání a srovnání úmrtnosti v České republice a v sousedních zemích od roku 1960 do roku 2010. Práce je rozdělena na tři části a data jsou čerpána z Eurostatu a z The Human Mortality Database. V úvodu jsou popsány základní ukazatele používané pro měření úmrtnosti, faktory ovlivňující úmrtnost a některé metody sloužící k vyrovnání a extrapolaci křivky úmrtnosti. Práce se více zaměřuje na střední délku života, kojeneckou a novorozeneckou úmrtnost. V závěru je aplikováno několik metod k vyrovnání a extrapolaci křivky úmrtnosti.
Vedoucí práce: Petra Dotlačilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses