Koncept společenské odpovědnosti firem v ČR na příkladu vybrané společnosti - Kolářová, Sandra (2013)
Cílem bakalářské práce je představit koncept společensky odpovědného podnikání (CSR) v České republice, popsat a zhodnotit odpovědné aktivity v konkrétní vybrané společnosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje představení konceptu společensky odpovědného podnikání, základních oblastí, přínosů a možných rizik spojených s implementací konceptu. Dále je věnován prostor principům a standardům sloužícím k měření a reportování společenské odpovědnosti. Závěrem je nastíněna současná situace CSR v českém podnikatelském prostředí. Praktická část obsahuje představení konceptu CSR a popis realizovaných aktivit ve společnosti Lovochemie, a.s., která je předním českým výrobcem dusíkatých hnojiv. Současně dojde ke zhodnocení realizovaných aktivit a projektů. Závěrem jsou představena opatření, která by měla zdokonalit koncept společensky odpovědného podnikání v Lovochemii a zvýšit celkový užitek společnosti z realizovaných aktivit.