Koncept společenské odpovědnosti firem v ČR na příkladu vybrané společnosti - Kolářová, Sandra; Džbánková, Zuzana, 1967-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem bakalářské práce je představit koncept společensky odpovědného podnikání (CSR) v České republice, popsat a zhodnotit odpovědné aktivity v konkrétní vybrané společnosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje představení konceptu společensky odpovědného podnikání, základních oblastí, přínosů a možných rizik spojených s implementací konceptu. Dále je věnován prostor principům a standardům sloužícím k měření a reportování společenské odpovědnosti. Závěrem je nastíněna současná situace CSR v českém podnikatelském prostředí. Praktická část obsahuje představení konceptu CSR a popis realizovaných aktivit ve společnosti Lovochemie, a.s., která je předním českým výrobcem dusíkatých hnojiv. Současně dojde ke zhodnocení realizovaných aktivit a projektů. Závěrem jsou představena opatření, která by měla zdokonalit koncept společensky odpovědného podnikání v Lovochemii a zvýšit celkový užitek společnosti z realizovaných aktivit.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses