Finanční a strategická analýza konkrétního podniku pro účely ocenění - Vopelka, David (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje finanční a strategické analýze pro účely ocenění podniku. V práci je charakterizován konkrétní podnik a jeho předmět podnikání. Klíčové pro závěry této práce je vymezení hlavních účastníků příslušného trhu. Dále je věnována pozornost optimalizované formě finanční analýzy na základě specifik tržního prostředí. V práci je zpracována také strategická analýza, složená z analýzy vnějšího potenciálu, predikce tržního podílu a predikce tržeb. Hlavním cílem této práce je vytvoření odborných podkladů pro následnou možnost ocenění konkrétního podniku, kterým je brokerjet České spořitelny, a.s.