Analýza konfliktu bez vědomé iniciace - Jína, Hynek; Hudík, Marek, 1980-; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Práce teoreticky popisuje konflikt, jehož iniciace ani průběh není v zájmu zúčastněných stran, a konflikt přesto při plné racionalitě hráčů může vznikat. K tomuto účelu jsou vytvořeny sekvenční modely vzniku a průběhu konfliktu. První z nich rozšiřujeme o potenciální dezinterpretaci, druhý model vychází z dolarové aukce. První model predikuje vznik konfliktu, druhý model však jeho následný okamžitý zánik. Případná eskalace sporu v rámci druhého modelu vychází z přehnaného sebevědomí hráčů ohledně vlastního vítězství, respektive z podcenění vnímání hodnoty předmětu sporu oponentem. Práce také graficky a matematicky znázorňuje, jak se mění rovnováhy her v závislosti na velikostech užitých parametrů.
Vedoucí práce: Marek Hudík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses