Role a význam etikety při obchodních jednáních v konkrétní společnosti - Kvapilová, Tereza; Švecová, Lenka; Kotrs, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tématem této bakalářské práce je analýza role a významu etikety při obchodním styku ve vybrané společnosti. Práce je rozdělena do dvou celků. V teoretické části práce objasňuje základní pojmy týkající se pravidel společenského chování. Je zde přiblížena problematika prvotních osobních kontaktů mezi lidmi jako je představování, podávání ruky nebo předávání vizitek. Dále jsou zde popsány důležité fáze obchodního jednání včetně jeho přípravy nebo neverbální komunikace. Posledním bodem teoretické části je analýza pravidel distanční komunikace. Cílem praktické části je zmapovat situaci v oblasti znalosti a dodržování etikety u zaměstnanců konkrétního podniku a navrhnout opatření v případech jednání, která nebyla z hlediska etikety správná, to vše na základě porovnání interních postupů vybrané společnosti a vyhodnocení dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Lenka Švecová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses