Analýza vlivu krásy na návštěvnost posilovny - Procházka, Jan (2013)
Tato práce představuje příklad využití ekonomie krásy v oblasti spotřebního chování. Pomocí ekonometrické analýzy práce odhaduje a analyzuje determinanty návštěvnosti posilovny a zároveň také determinanty krásy návštěvníků posilovny. Na vzorku návštěvníků jedné posilovny je ukázáno, že k prodloužení doby strávené v posilovně dochází s růstem krásy návštěvníků. Zároveň doba strávená v posilovně je negativně ovlivněna skutečností, zda má návštěvník posilovny partnera a také pozitivně ovlivněna časem věnovaným návštěvníky ostatním sportům mimo posilování. Práce tedy potvrzuje vliv krásy na návštěvnost posilovny.