Analýza vlivu krásy na návštěvnost posilovny - Procházka, Jan; Stroukal, Dominik, 1987-; Klesla, Arnošt; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce představuje příklad využití ekonomie krásy v oblasti spotřebního chování. Pomocí ekonometrické analýzy práce odhaduje a analyzuje determinanty návštěvnosti posilovny a zároveň také determinanty krásy návštěvníků posilovny. Na vzorku návštěvníků jedné posilovny je ukázáno, že k prodloužení doby strávené v posilovně dochází s růstem krásy návštěvníků. Zároveň doba strávená v posilovně je negativně ovlivněna skutečností, zda má návštěvník posilovny partnera a také pozitivně ovlivněna časem věnovaným návštěvníky ostatním sportům mimo posilování. Práce tedy potvrzuje vliv krásy na návštěvnost posilovny.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses