Analýza hospodaření kapitoly Ministerstva práce a sociálních věcí od vstupu ČR do EU do současnosti - Švecová, Eliška; Sedmihradská, Lucie; Petrovická, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato práce pojednává o hospodaření vybrané kapitoly státního rozpočtu - Ministerstva práce a sociálních věcí. Jelikož výdaje tohoto ministerstva tvoří dlouhodobě přibližně 40% výdajů státního rozpočtu, jedná se o nejvýznamnější kapitolu státního rozpočtu. Cílem mé bakalářské práce je zhodnocení hospodaření této kapitoly v letech 2004 -- 2012. Zabývá se především změnami v oblasti legislativy a jejich vlivem na rozpočet tohoto ministerstva. Jak výdaje, tak i příjmy tvoří po celé sledované období 35 - 42% prostředků státního rozpočtu. Největší část výdajů připadá na odvětví sociálních věcí a politiky zaměstnanosti, kde jsou dominantními položkami výdaje na dávky důchodového pojištění, nemocenského pojištění a státní sociální podpory. Výdaje na platy v tomto odvětví prošly zejména v posledních letech množstvím změn, které se výrazně projevily v jejich výši.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses