Finanční analýza dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova a.s. - Kubínová, Adéla (2013)
Cílem bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a. s. za období 2007 - 2011. Práce je rozdělena do dvou částí, metodické a praktické. V metodické části je největší prostor věnován metodickému aparátu finanční analýzy. V praktické části je nejprve představena společnost Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a. s. a poté je proveden rozbor hospodaření jmenované společnosti pomocí aplikace metodického aparátu vymezeného v části první. Pro porovnání a interpretaci poměrových ukazatelů jsou využívány hodnoty ukazatelů dosažené ve srovnatelné společnosti Veolia Transport Teplice s. r. o. Na závěr bakalářské práce jsou komplexně shrnuty výsledky, vypočítané v rámci finanční analýzy a je zhodnocena celková situace podniku.