Finanční analýza - Filouš, Michal (2013)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Fibertex Nonwovens, a. s. v účetních obdobích 2008 až 2011. Cílem práce je zhodnotit finanční situaci a zdraví společnosti. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části jsou uvedena teoretická východiska finanční analýzy. Druhá část, začínající představením společnosti, spojuje teorii jednotlivých ukazatelů s jejich aplikací na společnost. Výsledky jsou porovnávány s doporučenými hodnotami a u vybraných ukazatelů s průměrnými hodnotami za odvětví textilního průmyslu České republiky.